تاثیر فضای مجازی بر خیانت زوجین

 

فناوری، یعنی استفاده عملی از دانش و مهارت برای ساخت وسایلی که زندگی انسان‌ها را ساده کرده و بهبود بخشیده است. در واقع فناوری، طیف گسترده‌ای از وسایل مثل تلویزیون‌های هوشمند، موبایل، کامپیوتر، ماشین لباس شویی و هر وسیله‌ای که هوشمند است را شامل می‌شود.

فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی، به واسطه تنوع و جذابیتی که دارند، و همچنین به خاطر عدم فرهنگ سازی مناسب و عدم استفاده صحیح می‌‌توانند به کارکرد روابط زناشویی در خانواده آسیب جدی و مخربی وارد کند.

شبکه‌های اجتماعی به عنوان ابزاری ارتباطی که می تواند جنبه‌های مثبت و موثری در توسعه فرهنگی و روابط انسانی ایفا کند به دلیل مدیریت ناصحیح و استفاده افراطی و بدون تعقل و تعمق از سوی کاربران، این روزها برای بسیاری از خانواده ها به تهدیدی جدی تبدیل شده تا جایی که جنبه های آسیب شناسانه آن بیش از کارکردهای مثبتش جلب توجه می کند. امروزه در بسیاری از طلاق‌ها و نابسامانی ها وخیانت‌ها در روابط زوجین شبکه­ های اجتماعی مجازی به عنوان یکی از مهمترین عوامل نقش آفرینی می کند.

شبکه های اجتماعی موبایلی گرچه بستر مناسبی برای گسترش و تعمیق دوستی ها، تبادل دانش و اطلاعات و فرهنگ و ... فراهم آورده به همان نسبت هم انسانها را در روابط واقعی از همدیگر دور کرده است.

شبکه‌های اجتماعی باعث شده تا تعاملات چهره به چهره به کمترین میزان خود برسد و این به معنای مرگ یک رابطه زناشویی می‌باشد. غرق شدن در تکنولوژی، می‌تواند باعث کاهش حس ایمنی و رضایت زناشویی و افزایش احساس کنترل شود. در کنار این مسئله بهداشت روانی و جسمی افراد را نیز تحت تاثیر قرار داده و این مسئله می‌تواند بر روابط زوجین نیز تاثیرات مخرب خود را بگذارد.

خیانت در دنیای مجازی نوعی رابطه نامشروع است که افراد درگیر در آن، بدون آن که واقعاً با هم ملاقات کنند، نوعی ارتباط صمیمانه با مقاصد جنسی برقرار می‌کنند، از این رابطه با اصطلاح سایبرسکس یاد می‌شود. در واقع ممکن است دو نفر درگیر در خیانت مجازی هرگز چهره یکدیگر را نبینند یا صدای هم را نشنوند و چون تماس جسمی برقرار نمی‌شود، این صمیمیت اینترنتی رابطه واقعی به نظر نمی‌آید.

با این حال خیانت اینترنتی نیز تا حد زیادی شبیه به یک رابطه عاشقانه در دنیای واقعی است که می‌تواند آسیبی ماندگار به رابطه بزند یا حتی خانواده‌ای را متلاشی کند. خیانت در دنیای مجازی باعث می‌شود که همسر خیانتکار به اندازه کافی به همسر واقعی خود و فرزندانش توجه نکند و آنها را از توجه و زمانی که حقشان است، محروم کند. این بی‌توجهی حس نادیده گرفته شدن و بی‌اهمیت شمرده شدن را در خانواده القاء می‌کند.

خیانت‌های چتی نیز مانند خیانت‌های معمولی قدیمی ناگزیر به پنهان‌کاری و دروغگویی در ازدواج دامن می‌زند که بنیان خانواده را نابود می‌کند و اعتمادی را که لازمه‌ی دوام زندگی مشترک است، از بین می‌برد. حتی اگر همسری که به او خیانت می‌شود، هرگز از این خیانت خبردار نشود، بی‌وفایی همسر گناهکار، اعتماد بین زوجین را خدشه‌دار می‌سازد. به علاوه همسران متاهلی که مرتکب خیانت می‌شوند، با همسر خود پرخاشگرانه رفتار می‌کنند و به این ترتیب آسیب بیشتری به زندگی مشترکشان می‌زنند.

رفتارهای زیر مصادیقی از شیطنت در دنیای مجازی به شمار می‌آید:

·         کنترل کردن مداوم و وسواسی پست‌های فرد دیگری به جز همسر در رسانه‌های اجتماعی

·         درد و دل کردن یا اعتماد کردن به فرد دیگری به جز همسر پس از یک روز سخت و ناخوشایند

·         همسر خیانتکار نام عشق نامشروعش را با نامی جعلی ذخیره می‌کند تا همسرش متوجه خیانت او نشود.

·         استفاده مداوم از شکلک‌های عاشقانه در چت کردن با فرد دیگری به جز همسر یا نامزد

 

منبع دلگرم : https://www.delgarm.com/psychology/family-counseling/208903-%DA%A9%D8%B4%D9%81-%D8%AE%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%AA-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86